vrijdag 13 mei 2011

Trend #4: Maagdelijk Wit

Als contrast tegenover het stoere leer en felle kleuren zagen we dit voorjaar veel wit op de catwalk. En niet in combinatie met kleur of zwart, maar als geheel. De modellen droegen minimalistische spierwitte jurken en mantelpakjes. Het liefst zo simpel mogelijk, of juist romantisch met kant. En zelfs de accessoires waren wit, met hier en daar wat goud of zilver.

Witter dan wit bij CĂ©line, Calvin Klein en Dolce & Gabbana


















Onschuldig en puur

Wit mag je eigenlijk geen kleur noemen. Het is de weerkaatsing van kleur, terwijl zwart juist alle kleuren absorbeert. Doordat wit kleur, en dus licht, weerkaatst is het geliefd voor in de zomer, je blijft er letterlijk koeler in. Op psychologisch vlak is wit het teken van een nieuw begin (denk aan de witte muren in een nieuw huis), reinheid en trouw (de"maagdelijk" witte trouwjurk).

Wit, wit of wit
  
Spierwit is het zuiverste, het meest pure wit. Dit staat vaak hard, te helder, bij mensen. Ze "verbleken" letterlijk. Maar door toevoeging van geel of blauw krijg je een iets andere kleur. De keuze voor een meer geel of juist meer blauw wit is slim als je gaat voor wit. Om ervoor te zorgen dat je er niet achter verdwijnt. Als je een meer warme, gele ondertoon in je huid hebt dan staat ivoorwit je het mooist. Maar als je huid meer koel is en een blauwe ondertoon heeft  is offwhite de beste keuze. 

Kijken of je een koele of warme ondertoon hebt doe je thuis gemakkelijk zelf door een zilveren en gouden lap stof bij je gezicht te houden. Maakt het zilver je huid rustig, gaan je ogen erdoor stralen en glanst je haar? Dan is offwhite je beste keus. Als het goud juist warmte in je gezicht brengt, kies dan voor ivoorwit. Vind je het lastig zelf te bepalen of je een warme of koele ondertoon in je huid hebt? Vraag advies aan een ervaren kleurconsulent! 

Off-white
Ivoor

Deze off-white jurk met zilveren accessoires laat koel type Anna Hathaway letterlijk stralen!

Rihanna heeft ook een huid met een koele ondertoon. Maar naast offwhite kan zij ook heel goed helder wit hebben, zoals je hier ziet. Dit, omdat ze een wintertype is en veel contrast in haar gezicht heeft.

Kate Hudson heeft heel slim gekozen voor een ivoorwitte outfit. Dit staat goed bij de warme ondertoon van haar huid en ook bij haar gouden lokken. Hoewel het veel wit is kijk je toch gelijk naar haar mooie gezicht.




Wit = opvallen

Wit valt op. Let maar eens op als je over straat loopt. Alles wat bij iemand de lichtste kleur heeft zie je als eerst en valt dus het meeste op. En aangezien wit niet lichter kan is dat ook het eerste en beste wat je ziet. Draag je wit niet als geheel maar als topje of riem? Hou dan in je achterhoofd dat juist dat gedeelte meer opvalt. Handig om een lichaamsdeel te benadrukken of juist wat te verbergen!


Veel plezier met het dragen van wit! En onthoud: draag waar jij blij van wordt :-)

Op de hoogte blijven van mijn modetips? Volg me op Twitter

3 opmerkingen:

  1. Mooie, leerzame blogpost, Marije! Met hele mooie voorbeeldfoto's!
    Ik ben gek op wit, het 'verfrist' alle andere kleuren!

    XXXJenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, weer een post die me aan het denken zet! Prettig weekend, Marije!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke post Marije.
    Ik ben dol op wit, maar alleen wit vind ik niet zo mooi...
    Het grote nadeel van wit vind ik, is het wit houden en dat valt niet mee met twee poezen die lekker op je schoot willen ligggen :(

    Liefs Geke

    BeantwoordenVerwijderen