donderdag 24 februari 2011

Trend #3: Sexy Rock Chick

Naast felle kleuren en minimalisme gingen de Parijse ontwerpers dit voorjaar voor stoer. Lees: (zwart) leer en bikerjasjes. Met strak gesneden lijnen of juist gecombineerd met lieve jurkjes en zwierige rokken. 

Leer bij Haider Ackermann, Burberry, Balmain en Versace (SS 2011) 

Rock & roll

Leer staat voor stoer, "don't mess with me". Het heeft ook iets uitdagends en soms zelfs kinky's. Dus ben jij een rock-chick met een sexy twist? Dan is deze trend echt iets voor jou!


Zwart, zwart of zwart?

Leer is er in allerlei kleuren, maar in de winkels zie je toch voornamelijk zwart. Het is belangrijk rekening te houden met de kleur als je leer dicht bij je gezicht draagt. Het staat het mooist als de kleur overeen komt met de tint van je huid. Dus staat zwart hard bij je lichte of warme huid? Oogt het flets? Kies dan toch liever voor een andere kleur die beter bij je past. Dat is misschien even zoeken. Maar uiteindelijk zeker de moeite waard! Heb je veel contrasten in je gezicht, zoals bijvoorbeeld Rihanna of Catherina Zeta Jones? Dan staat zwart leer je als "wintertype" fantastisch. Lees meer over kleuren onder het kopje "Seizoenstypen".


Claudia Schiffer (zomertype) heeft duidelijk een te lichte uitstraling voor zwart. Deze leren jurk maakt haar huid erg bleek en grauw. Het staat allemaal veel te hard. Je ziet meer jurk dan Claudia.

 
Dit zwart leren bikerjasje staat wintertype Rihanna met haar gitzwarte haar en en contrastrijk gezicht wel helemaal geweldig! Je aandacht gaat gelijk naar haar stralende gezicht. Het past ook bij Rianna's imago: sterk, stoer en een beetje kinky.



Kate Hudson (lentetype) heeft heel slim gekozen voor een leren jurk in nude. Hij staat heel goed bij haar lichte uitstraling. Ook matcht de ketting prachtig bij haar gouden lokken en warme huid. Zo krijgt leer een vrouwelijke, maar sexy look.

Proporties

(Zwart) leer heeft al snel het gevaar "too much" te worden. Hou het daarom het liefst bij één leren kledingstuk, zoals een jasje of een rok. Of combineer je outfit met leren details. Zoals zwarte laarzen met een zwarte clutch. Je kunt ook spelen met verschillende (felle) kleuren leer. 
 


Britney Spears in TE. Need I say more?

Vormen

Soepel leer werkt vaak wat corrigerend. Hierdoor valt bijvoorbeeld een buikje wat minder op. Let ook op de lijnen van het leren kledingstuk. Vaak zijn ze wat scherp en recht, wat goed bij rechte figuurvormen past. Heb je wat meer ronde vormen? Dan zijn leuke leren accessoires zoals een soepele grote leren tas echt iets voor jou. 


Anna Hathaway (wintertype) combineert hier heel leuk een stoer zwart leren jasje en clutch met een romantisch rokje. Zij heeft de trend helemaal begrepen en het staat haar geweldig! 


 Het vele zwarte leer staat Nicole Kidman (lentetype) eigenlijk te hard. Ze combineert het slim met een blouse in een kleur die haar erg goed doet en ze draagt haar warmkleurige haren los. Hierdoor ontstaat er toch balans in het geheel. Het rechte pakje staat mooi bij haar smalle en rechte figuur. 

 
De grote tas van spoepel vallend leer die Oprah Winfrey hier draagt past goed bij haar ronde vormen. En de spitse randen komen weer grappig overeen met de scherpe randen van haar kaak. Een kleine rechthoekige clutch zou in het niets vallen bij Oprah. 


Echt of nep?

Leer is over het algemeen wat aan de prijzige kant. Een goedkoper alternatief is nepleer. Het verschil is vaak zelfs moeilijk te zien Al blijft echt leer met goed onderhoud vaak iets langer mooi. Maar nepleer is natuurlijk weer heel erg diervriendelijk. De keuze is aan jou! 



Veel plezier met dragen van (nep)leer. En onthoud: draag waar jij blij van wordt :-)

Op de hoogte blijven van mijn modetips? Volg me op Twitter

3 opmerkingen:

  1. Nice, way to go Marije! I love black :) En heel goed dat je een foto van Rihanna plaatst toen ze nog haar jaloersmakende stoere coupe had. Dat rode saaie haar wat ze nu heeft is echt jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat ik nou 2 leren jasjes hebben: een stoer zwart 'motorjack' en een nieuw 'nude-kleurig' jasje. Heb ik het goed gedaan, Marije ;-)??

    Gave post weer!! Heel leerzaam!

    XXXJenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik krijg zin om mijn leren jack weer uit de kast te halen - die is vast niet volgens de mode (want: groot bruin leren heren-pilotenjack, van mijn broer geweest... ahum...) maar zit wel zalig. Donkerbruin (verweerd) leer... volgens mij kan dat bij mijn type, maar ik ga even in je 'type-lijstje' kijken of dat echt zo is

    BeantwoordenVerwijderen