zondag 13 februari 2011

Trend #2: Kleurenfestijn


Knal, knal, knal. De knal-kleuren spatten van de catwalks af dit voorjaar. Alles kan. Het liefst zo neon nodig. Denk aan oogverblindend rood en fel geel. 

Kleurbommetjes op de catwalk van Dior, Lanvin en Jil Sander




Fel, feller, felst

Felle kleuren zijn uitgesproken, helder en knallend. Oftewel: wil je opvallen en krachtig overkomen? Dan mogen felle kleuren niet in je garderobe ontbreken!

Felle kleuren zijn koel of warm. Denk bij koel aan kleuren met een blauwe ondertoon als helderrood, neon-fuchsia en knalgeel. Feloranje en turkoois vallen met hun gele ondertoon onder warme kleuren. Het is belangrijk rekening te houden met je eigen huidskleur als je kiest voor fel. 

Koele felle kleuren        

Is je algehele uitstraling donker en helder en heb je een blauwe ondertoon in je huid? Dan is de kans groot dat je een wintertype bent. Denk aan Catherina Zeta Jones, Katy Perry en Rihanna. De kleuren blauw, helderrood, paars, fuchsiaroze en citroengeel staan je helemaal geweldig.


 





Wintertype Catherina Zeta Jones ziet er stralend uit in fel fuchsia  

Warme felle kleuren 
Lijkt je huid en haar op die van Nicole Kidman, Calista Flockhart en Kate Hudson? Is je algehele uitstraling helder en licht van kleur? En heb je een gele ondertoon in je huid? Dan ben je waarschijnlijk een lentetype. Je komt dan helemaal tot je recht in de kleuren fel lichtoranje, zonnegeel, felgroen, hemelsblauw/groenturkoois en tomaatrood.  









Fel Turkoois is de perfecte kleur voor lentetype Kate Hudson. 

Liever niet 

Is je uitstraling niet zo helder en staan gedempte kleuren je het best? Lijk je een beetje op Bridget Maasland en Cameron Diaz of juist op Cindy Crawford, Leontine Borsato of Julia Roberts? Dan val je waarschijnlijk onder het zomer of herfstype. Het is dan het beste om felle kleuren niet te veel te gebruiken. En al helemaal niet dicht bij je gezicht.   


Fel fuchsiaroze staat alles behalve mooi bij herfsttype Maxima. Haar huid ziet er grauw en vlekkerig uit. En haar rimpels worden erg zichtbaar. Zonde! 

Hoewel de felle kleur leuk bij haar ogen lijkt te staan, is het geheel erg onrustig. Het lijkt zelfs wel of de kleding op zomertype Cameron Diaz"geplakt"is.


Make-up 

Niet alleen de kleding is neon dit jaar. De visagisten van de topontwerpers kozen ook voor felle kleuren op de ogen en lippen. Denk aan knalrood en oranje voor de lippen en felblauw, roze en groen voor de ogen. Ook hierbij geldt: kies de kleur die jou het beste staat. Wordt je huid grauw van de felle kleuren? Kies dan voor een kleur die wat meer gedempt is. Het draait om jou, niet om de kleur op je lippen of ogen!


Fel rood staat Claudia Schiffer veel te hard. En dan ook nog de glimmende spierwitte blouse erbij. Brrr... net een spook. Als zomertype kan ze haar lippen veel beter lichter houden en koele kleuren dragen. Ze ziet er dan ook stralend en gezond uit op de linker foto.

Knalroze lippen bij wintertype Katy Perry. Het staat haar geweldig!

Je moet het maar durven. Toch staat Rihanna felrood haar fantastisch. En ze combineert het perfect met andere felle kleuren, felblauwe oogschaduw en zilveren sieraden. Het lijkt allemaal veel, maar als wintertype kan ze de contrasten goed hebben. 

Proporties en stofkeuze

Felle kleuren zijn echte aandachtstrekkers. Hou daarmee rekening als je bepaalde lichaamsdelen wil laten opvallen of juist niet. En een felle kleur wordt nog feller in een glanzende stof. 


Accessoires

Passen felle kleuren wat minder goed bij je huid, maar wil je ze wel graag dragen? Denk dan aan een tas, riem, nagellak, armbanden of schoenen! Als je de kleuren maar niet te dicht bij je gezicht draagt. Gebruik voor het mooiste effect fellere tinten van de kleuren die het beste bij je passen. Bijvoorbeeld knalblauw bij babyblauw (zomertype) en felgroen bij grasgroen (herfsttype).  





Veel plezier met het dragen van felle kleuren! En onthoud: draag waar jij blij van wordt :-)


Op de hoogte blijven van mijn modetips? Volg me op Twitter!  


4 opmerkingen:

  1. Hé Marije,

    Leuke blog en erg handige tips!

    Kus, Karlijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk vrolijke post is dit!!
    Ik hou van felle kleurtjes, dus dit is echt genieten geblazen!
    Mooie en duidelijke voorbeelden heb je gebruikt. Normaal gesproken zou ik Claudia Shiffer nooit een spook willen noemen, maar in dit geval ben ik het helemaal met je eens ;-)

    XXXJenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Loveeeeeeeeee the bright colors! :):):):):):):):):):):):):):):):):):)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Laat ik, als herfsttype, nou helemaal geen groen in de kast hebben! Oh jee... ik hou eigenlijk niet zo van groen... maar ik ga het eens uitproberen. Misschien word ik er wel helemaal verliefd op - ik heb nog ergens een groene lap, die zal ik eens 'om-draperen' om te kijken wat het met mijn gezicht doet. En ik zal zeker geen fuchsia hoeden op zetten.. brrrrrr... mijn rimpels komen zonder dat al genoeg uit!

    BeantwoordenVerwijderen