zondag 30 januari 2011

Trend #1: Dierenprints (Grhauw!)

We kunnen er niet om heen: dierenprints zijn deze winter in. Op de catwalk zijn ze niet meer weg te denken. En in de winkels zie je de zebra’s, panters en luipaarden haast in het echt rondlopen. Een al te goed imago hebben de dierenprints niet, ze worden vaak gerelateerd aan “goedkoop en sletterig”. Ik moet eerlijk gezegd ook gelijk aan Kees Flodder denken. En jawel, op Google vind ik meteen een afbeelding van wat mijn idee van dierenprints perfect weergeeft... 


Dus. 

Maar dierenprints kunnen ook heel mooi en stijlvol zijn! Hoe en bij wie? Dat laat ik je zien. 
  • De kleuren. Tijger- en luipaardprints zijn met hun overheersende beige en bruin warm van kleur. Zebraprints zijn met hun zwarte en witte lijnen koel. Het is belangrijk hiermee rekening te houden als je prints in de buurt van je gezicht gebruikt. Warm hoort bij een warme huid (lente- en herfsttypen), koel bij koel (zomer- en wintertypes). In sommige dierenprints zit veel contrast van licht en donker, hou daar ook rekening mee. Mensen met veel contrast in hun gezicht staan de opvallende kleuren en contrasten van de prints het best. Dit zijn de herfst- en wintertypes, met hun donkere haren en vaak ook donkere ogen. Lees onder het tabblad "Seizoenstypen" alles over de seizoenstypen en hun kleuren.
Dierenprints staan Catherina Zeta Jones (wintertype) en Julia Roberts (herfsttype) goed. 
  • De dessins. Met dierenprints leg je ergens aandacht op. Hou hier rekening mee. Wanneer je groot en lang bent staan grotere dessins vaak mooier dan kleine. Ook je lichaamsvorm speelt een grote rol. Als je een ronde lichaamsbouw hebt staan ronde vormen, die bijvoorbeeld in tijgerprints voorkomen, je het best. De scherpe strepen van een zebraprint doen het juist weer goed bij vrouwen met rechtere figuurvormen.
Een goed voorbeeld van "Too Much". Je blik gaat vooral naar de jurk, Jennifer Lopez verdwijnt er gewoon in. De kleuren en de vormen van de print zijn wel helemaal goed. Het past perfect bij Jennifers warme huid en ronde vormen.



  • De proporties. Dierenprints hebben zoals je bij Jennifer Lopez kunt zien snel het gevaar snel “too much” te zijn. Je ziet dan meer een wild dier rondlopen dan jou zelf. Ook trekt het snel de aandacht. Dus als je een goed gevuld Nederlands achterwerk hebt is een dierenprint op je rokje niet zo’n goed idee. Probeer het te beperken met bijvoorbeeld een shirtje, een riem of een tas. En hou de rest van je kleding rustig.


    Een paar voorbeelden van stijlvol gedragen dierenprints:


    Vanessa Hudgens is duidelijk een wintertype, met haar donkere ogen en zwarte haar. Haar staat de zebraprint dan ook geweldig. Ook al is de print nog opvallender door de roze bloemen, je aandacht gaat meteen naar het gezicht van Vanessa. En de rechte strepen passen perfect bij haar ranke figuur. 

    Maxima heeft het ook goed begrepen. Ze combineert tijgerprint-accessoires met een jurk in 1 kleur. Reden genoeg om te stralen!  

    Veel plezier met het dragen van dierenprints! En onthoud: draag waar jij blij van wordt :-)


    Op de hoogte blijven van mijn modetips? Volg me op Twitter 





     

    5 opmerkingen:

    1. Wat ziet het er prachtig uit, Marije!!
      Echt supermooi en professioneel gedaan!
      Ennuh...ik heb net een rokje met een zwart/grijze tijgerprint gekocht, kan dat voor mij, denk je???

      Succes met je site!

      Veel liefs, mama

      BeantwoordenVerwijderen
    2. Eerst zien natuurlijk!
      En als je er blij van wordt is het altijd goed :-)

      BeantwoordenVerwijderen
    3. Hoy Marije,

      Goed gedaan, ben nu al fan van je! Helemaal mijn ding deze print. Maar inderdaad wel oppassen met wat je er bij aan doet. Ik heb een tas,vestje en rok(zelfde als je moeder)grijs met zwart.
      Succes verder en ik blijf je volgen op je blog.

      BeantwoordenVerwijderen
    4. Awesome images!!! Your Mom sent me over! LOVING your blog! :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

      BeantwoordenVerwijderen
    5. Je moeder stuurde mij ook hierheen!!! en ik heb er geen spijt van geweldig blog!! Zaterdag maar gelijk eens kijken of ik iets dierprinterigs kan scoren in Rotterdam!!! ik ga je volgen!!!

      BeantwoordenVerwijderen